‘Yang aku takut jika Ajal tiba dulu…’ – Status Facebook Abdul Bari undang sebak

KUALA TERENGGANU – Status mengenai kemaatian yang dimuat naik Abdul Bari Asyraf Mohd mengundang tanda tanya.

Status itu dilihat berada di akaun Facebook pemuda berusia 31 tahun itu pada 14 November 2018 menimbulkan persoalan.

Status berkenaan mengundang simpati orang ramai dan kebanyakan netizen mendoakan supaya usaha mencari pemuda itu dipermudahkan.

Abdul Bari menulis “yang aku takut, jika 4jal yang tiba dulu. #Soal jodoh, siapa kita rahsia ALLAH. #Cepat atau lambat jee” selepas berkongsi satu hantaran Facebook.

Abdul Bari yang berasal dari Kampung Panji, disini, dikhuatiri lemas selepas gagal naik ke darat sebaik menyelamatkan empat man gsa di dalam kenderaan pacuan empat roda yang tenggelam di Pulau Warisan, malam tadi.

Selain Abdul Bari, empat lagi lelaki turut membantu menyelamatkan man gsa, namun, kesemua mereka berjaya berenang ke tebing sungai.

Hilux terjun sungai di Pulau Warisan, seorang dipercayai lemas

SEORANG lelaki dikhuatiri lemas ketika cuba menyelamatkan lima penumpang sebuah kenderaan pacuan empat roda yang terjunam ke dalam Sungai Terengganu di Pulau Warisan, Kuala Terengganu, 9.30 malam tadi.

Difahamkan, mangsa, Abdul Bari Arshad, 31, dari Kampung Panji, Kuala Terengganu sedang memancing bersama seorang rakannya sebelum Mitsubishi Storm diparkir di kawasan berhampiran tiba-tiba menggelungsur dan terjunam ke dalam sungai.

Difahamkan, selain Bari, dua lagi lelaki turut terbabit menyelamatkan penumpang kenderaan itu, namun hanya kedua-dua lelaki itu selamat naik ke darat.

Lima penumpang dalam kenderaan itu turut selamat.

Menurut ibu mangsa, Masitah Awang, 60, anak lelakinya itu keluar dari rumah selepas Asar untuk memancing bersama rakan baiknya.

“Bari memang suka memancing. Jika ada masa terluang dia akan keluar bersama memancing dengan kawannya di merata-rata tempat yang menjadi lubuk pancing.

“Pagi tadi, awal-awal lagi dia sudah keluar memancing dan balik ke rumah untuk solat dan makan tengah hari sebelum keluar semula selepas Asar,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Menurut Masitah, beliau hanya mengetahui tentang kejadian malang itu selepas dimaklumkan suaminya, Mohd Mustafa, 66 yang menerima panggilan daripada polis pada 10 malam.

Pasukan Penyelamat Di Air Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Terengganu masih melakukan operasi mencari dan menyelamat (SAR) di sekitar lokasi kejadian.

Sumber:kotakmedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s