“11 Tahun Kendalikan FalakOnline, Tak Trending. Dalam Beberapa Hari Saja, Penyokong Bumi Leper Trending”

Pengendali laman web falakonline.net meluahkan keluhan apabila seorang individu penyokong teori bumi leper meletup naik popularitinya sehingga menjadi bahan bualan seantero Malaysia, sedang laman web akademik rujukan falak tidak trending walaupun setelah 11 tahun.

Screenshot_20190217-065701_Facebook.jpg

Suhaimi Saad (penyokong teori bumi leper) trending setelah beberapa hari. FalakOnline tak trending walaupun setelah 11 tahun di media sosial. Mesti ada kesalahan yang saya lakukan…

FalakOnline merupakan antara laman web rujukan astronomi yang memuatkan pelbagai berita tentang cerapan langit, artikel astronomi, almanak, astrofotografi, fakta – fakta menarik astronomi, artikel – artikel bantahan terhadap hoax dan banyak lagi.

Pemilik laman web tersebut, Shahrin Ahmad, telah mengendalikan laman web pendidikan tersebut sejak 1999 lagi, dan bertujuan tidak lain untuk mengembalikan segala ilmu Allah yang diberikan.

219661_1844221437625_1369793_o

Beliau yang berpengalaman luas dalam bidang perkomputeran astronomi, peralatan astronomi dan astrofotografi lebih wajar dijadikan rujukan masyarakat berkenaan astronomi berbanding figura artis yang dipertikai kelayakan akademik mereka.

Membaca portfolio beliau juga mendatangkan rasa kagum terhadap minat dan kecintaan beliau yang mendalam berkenaan astronomi.

Namun entah kenapa, nampaknya masyarakat lebih gemar memilih mereka yang kontroversi berbanding mereka yang berprestasi.

Jom follow sosial media Kisah Zakat Malaysia

Kena follow like share juga tau..nanti terlepas info pasal zakat😊😊🌐🌐

One thought on ““11 Tahun Kendalikan FalakOnline, Tak Trending. Dalam Beberapa Hari Saja, Penyokong Bumi Leper Trending”

  1. asetip

    Don’t worry Bro.
    Saya dah follow your group sejak dari Sri Damansara lagi. Banyak ilmu.

    Trending ka tak trending, Dah banyak juga pengetahuan dari FalakOnline. Ilmiah.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s